top of page

LIMINAL ─ Με ιμάτιον μέλαν

Τρί 04 Ιουν

|

Σχολή Καλών Τεχνών - "Νίκος Κεσσανλής"

Η Νατάσσα Ζούκα παρουσιάζει στην αίθουσα Νίκος Κεσσανλής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών μία νέα χορογραφία και μουσική performance με τίτλο «LIMINAL – Με ιμάτιον μέλαν», εμπνευσμένη από την ποίηση και τα haiku του ιερομόναχου Συμεών.

Tickets Are Not on Sale
See other events
LIMINAL ─ Με ιμάτιον μέλαν
LIMINAL ─ Με ιμάτιον μέλαν

Time & Location

04 Ιουν 2019, 9:00 μ.μ.

Σχολή Καλών Τεχνών - "Νίκος Κεσσανλής", Πειραιώς 256, Μοσχάτο 182 33, Ελλάδα

Guests

About The Event

Τρεις δεξιοτέχνες χορευτές, τέσσερις μουσικοί ερμηνευτές και ένας μουσικός στη viola da gamba, συνομιλούν με τα haiku σε μια προσπάθεια να αποκαλύψουν το απόσταγμα της ζωής σε 17 συλλαβές.

Η παράσταση εστιάζει στους τρόπους και τα εργαλεία με τα οποία φτιάχνονται χορευτικά haiku. Με σπιρτάδα και χιούμορ παρουσιάζει την οξυδέρκεια στη σύλληψη της ζωής και της φύσης, συχνά με έντονες αντιθέσεις εικόνων. Στόχος να βρεθεί η πύκνωση, η αφαίρεση και η ολότητα της στιγμής, αφήνοντας τον θεατή να την εμπλουτίσει.

Το σώμα και η φωνή συνυπάρχουν στη σκηνή καθ’ όλη τη διάρκεια του έργου και, ως αρχέγονοι φορείς της ιστορίας του κόσμου, βρίσκονται σε ένα περιβάλλον σιωπής, λευκότητας και ποίησης και αφηγούνται την υπαρξιακή τους περιπλάνηση σ’ ένα χαϊκού από άσπρο και μαύρο.

Σημείωμα της χορογράφου:

«Η μεγαλύτερη πηγή έμπνευσης για όλους μας στάθηκε η ποίηση του Συμεών.

Υπέρτατη χαρά και τεράστια ευθύνη να συνομιλήσουμε με τα χαϊκού και τα…

Google Maps were blocked due to your Analytics and functional cookie settings.

Share This Event


© 2021 Delta Pi productions & arts management | All Rights Reserved | E-mail: info@delta-pi.org

e banner éèë 4797_.jpg
bottom of page